Your alt text here.

sedaappp nya somtammm !!!!!

korg tau x pe 2 somtam?

myb ade yg xtau,ade yg xtau,kan2..heee,,,

somtam asl ny dr thai,
cee tgk pic bwh ni..


tadaaa..sdp kn npkk...hee
nk resipi die x?


Bahan-Bahan:

½ biji betik muda
Tomato (pilihan)
5 ulas bawang putih kacang tanah yang telah digoreng tanpa minyak udang
kering (agak-agak)
10 tangkai cili padi (ikut selera)
3 sudu kicap sotong
3 sudu gula kabung (warna putih dan likat)
2 sudu jus limau nipis sedikit perasa
kacang panjang
kangkung

Cara:

Betik diparut.
Masukkan bawang putih dan cili padi ke dalam lesung kayu dan tumbuk
kasar.
Masukkan gula kabung (kalau nak real cari gula kelapa), jus limau nipis
dan kicap sotong, gaul biar sebati.
Masukkan kacang tanah, kacang panjang tumbuk kasar & akhir sekali
masukkan betik yang telah di parut dan tomato gaul biar sebati.
Tuangkan ke dalam bekas untuk dihidangkan.

Cadangan Hidangan:

Dihidangkan bersama kangkung.
oke cbe la korg bt,mkn skli mst nk lg.. xde bnde nk ckp da....
okbaiiii


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...