MALAYSIA-THAI

Assalamualaikum..

wow pg oversea..macam orang kaya je bunyi,,hohoho..
alah pergi thailand je,,tambang perahu RM1 sorang..
tak payah susah2 naik flight . hahaa..
harini pergi beli sabun beras bakal mak mentua kirim
baju,lips balm ,lotion..huhu..murah2,,hahha
 nak tengok gambar tak?? hehe  

perahu ni laa

Jambatan malaysia thai


sebElah kiri thailand dan sebelah kanan malaysia..dekat jee,,hehe
setiap hari sabtu je semua kedai bukak..ni bukan rantau panjang tauu . 
ini dekat bukit bungaa yang ade gerai berderet2..orang panggil gerai 12..
kalau sape pernah singgah mesti tauu kan...

nak tengok ape sempat kita beli..hhee..tadaa..tak banyak pom sebab poket sempit..hehe

sabun beras
 pink magic lips (soluble collagen dan SPF15)
lotion white spa (gluthathione)

harga baju ni RM33

yang ni plak harga rm35 .

itu saja..tak da duit nak beli banyak2..besok nak pergi teluk intan,,jumpa tunang..
nak kursus nikah katakan..apape pom doa kami berdua jodoh panjang dan dipermudah urusan berkhawen nantii..dalam ati dah gatal nak nikahh..tak sabar,,hahaha . .

k tatatattaa

BUDAK KKM KUTUK KOLEJ SWASTA,BETUL KE??

Asslamualaikum.....

Eh betul ke budak kkm (kementerian kesihatan malaysia) kutuk budak kolej jururawat swasta...hmmm
tak kutuk kott,,cuma mengata kot,,hehe..tapi agak sedih la dengan statement dorang tuu..
ade yang betull ade yang tak betul,,tak semua macam tuu  . . dan tak semua budak kkm pandai buat keje..
sepatutnya korang kene bagi kata2 semangat,,korang bernasib baik sebab kerajaan punya..
yang tak bernasib baik ni,,minat pada nurse tapi tak dapat sambung belajar di kolej kerajaan,,terpaksa cari kolej swasta,,kita semua didaftar di bawah satu bumbung LJM (LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA)
kita sama je..cuma membezakan korang dari kerajaan ,keluar2 dapat keje..dan kami kolej dari swasta habis belajar terpaksa mengnggur dulu . sendiri cari keje . .
sabar ye kawan yang belum dapat berhidmat pada negara,,insyaAallah rezeki kita ada..

aku tak cakap kosong,,ada gambr aku amik,,


kalau korang baca mesti terasa kan dengan kata2 dia . .memang takda sapa paksa pom masuk ka swasta..
tak da sapa2 nak pom nak masukk,,korang boleh fikir laaa sendiri


siapa cakap student swasta tak pandai buat keje..tak semua macam tuu,,,dan tak semua kkm bagus . masing ada kelemahan dan kekurangan,,kalo kkm bagus sangat myb takkan kutuk orang . yang cakap macam ni terasa ada persaingan kann . .


BELAGAK?? kitorang tak belagak pomm  . .korang yang pndang kami macam tuu .  , kalo pergi posting hospital korang.. kami ni di anak tirikan je . .sendiri berusaha cari keje..



yelaa korang ada hospital sendiri memang la dapat perdedahan yang banyak . bukan kami nak ikut bontot  C.I sebab prosedur memang macam tu .  ingat kami suka sngat ke,,semua prosedur mesti ada  C.I sebab die bertanggujwab  .. 

ingat ye kawan2 roda selalu berpusing...yang atas tak selalu ny diatas dan yang bawah tak selalu  ny di bawah..
rezeki masing..jangan la cakap macam tuu,,berilah kami semagatt okay !!

SESAJE NAK TUNJUK AKU PAKAI BARANG APE KAT MUKA

Assalamualaikum . .  .

wow dah lama tak berbelog . . dah berubah mukaa,,,hehe,,
arini aku nak tunjuk apa yang aku tempek kat mukaa...
tajuk atas tak blahh kann...macam nak menunjukkk,,,bhahaha
okay2 dengan sepantas kilat,..tak da cakap banyakkk,,,jeng2...

soryy gambar semua aku amik dari makcik google...
malas nak uploadd,,ehehehe



          sabun berass

so far aku pakai okay laa tak berminyakk muka aku..,,paling murah di abad ini,,
sebab aku boleh ke luar negara,,dekat sngat tempat aku dengan thailand
 yg memisahkan cuma sungai je..ehhee,,boleh bayangkan tak dekat jee..



krim safi rania gold

sebelum ni aku pakai safi hijau tuu,,okay,parut jerawat yang baru makin lama makin pudar
cume berminyak sikit la berbanding yang gold ni..aku saja tuka pakai yang ni..Al maklumla umor dah meningkat ke 23 tahunn,,,tak salah kan nak pakai..huhu,,
masuk ni da nak masuk semggu,,syukur sebab takda yang pelik naik,,,
bermakna seseuai dengan aku,,hehehe,,,



toner safi rania gold

aku sebenar nya buka pakai toner ni,,aku pakai toner elken,,
oleh kerana aku dok kampung susah nak jumpa toner elken tuu ,,aku  pombeli toner safi balqis
okay jugak sebab muka kita jadi lembab jee,selesa je tak da alkohol . .so bagus untuk muka ..
toner safi rania gold akak aku punya,,die tak nak die bagi dekat akuu,..bila toner balgis tu abehh..aku sambung pakai  SRG ni..huhu,,macam2 pakai..




pelembab safi sari lidah buaya

the best pelembab di abad ini,,aku suka pakai sebab tak melekit langsung cepat meresap..
kulit lembab jee. tak berminyakk,,kalo pelembab lain aku pakai semua ny cam berminyak gituu...
so yang ni sesuai kulit aku yang suka naik jerawat time PMS..geram jugak weii,,sebab bila naik tinggal kan parut..alahai dah la muka aku dah cantik GILER..hehe




bedak pixy tropikal beige

aku pakai wrna paling gelap tropikal beige , ,malas nak amik yang cerah2 nanti kan macam opera..hehe,,,walau pom wrna die gelap bila sapu kat muka tak gelap pomm,,jadi natural gituu..sesuai ngn kulit aku kuning lansat ni..hahha,,aku jenis tak suka mekap tebal..juz tempek2 jee...

 


eyeliner gel silkygirl

suka pakai sebab senang and cepat . .kaler die pom boleh tahan terang nya..macam aku suka paki tebal2 lepas tuu buat ekor sikit kat tepi nyaa..ala 60an gituu..hahahah..sapa tak beli rugii..hehehe

okay itu aje barang yang aku pakai,,sikit je kann,,sebab aku ni tak reti nak mekapp...sebab tuu barang aku sikit jeee...murah dan senang nak dapt,,heheheh...

okay tattatatatta....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...