BUDAK KKM KUTUK KOLEJ SWASTA,BETUL KE??

Asslamualaikum.....

Eh betul ke budak kkm (kementerian kesihatan malaysia) kutuk budak kolej jururawat swasta...hmmm
tak kutuk kott,,cuma mengata kot,,hehe..tapi agak sedih la dengan statement dorang tuu..
ade yang betull ade yang tak betul,,tak semua macam tuu  . . dan tak semua budak kkm pandai buat keje..
sepatutnya korang kene bagi kata2 semangat,,korang bernasib baik sebab kerajaan punya..
yang tak bernasib baik ni,,minat pada nurse tapi tak dapat sambung belajar di kolej kerajaan,,terpaksa cari kolej swasta,,kita semua didaftar di bawah satu bumbung LJM (LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA)
kita sama je..cuma membezakan korang dari kerajaan ,keluar2 dapat keje..dan kami kolej dari swasta habis belajar terpaksa mengnggur dulu . sendiri cari keje . .
sabar ye kawan yang belum dapat berhidmat pada negara,,insyaAallah rezeki kita ada..

aku tak cakap kosong,,ada gambr aku amik,,


kalau korang baca mesti terasa kan dengan kata2 dia . .memang takda sapa paksa pom masuk ka swasta..
tak da sapa2 nak pom nak masukk,,korang boleh fikir laaa sendiri


siapa cakap student swasta tak pandai buat keje..tak semua macam tuu,,,dan tak semua kkm bagus . masing ada kelemahan dan kekurangan,,kalo kkm bagus sangat myb takkan kutuk orang . yang cakap macam ni terasa ada persaingan kann . .


BELAGAK?? kitorang tak belagak pomm  . .korang yang pndang kami macam tuu .  , kalo pergi posting hospital korang.. kami ni di anak tirikan je . .sendiri berusaha cari keje..



yelaa korang ada hospital sendiri memang la dapat perdedahan yang banyak . bukan kami nak ikut bontot  C.I sebab prosedur memang macam tu .  ingat kami suka sngat ke,,semua prosedur mesti ada  C.I sebab die bertanggujwab  .. 

ingat ye kawan2 roda selalu berpusing...yang atas tak selalu ny diatas dan yang bawah tak selalu  ny di bawah..
rezeki masing..jangan la cakap macam tuu,,berilah kami semagatt okay !!

2 comments:

  1. alahai.. tak baik la kutuk2.
    kawan ima ade gak jururawat swasta.. elok je diorang..
    jururawat swasta tak mo sentap ok..
    ima mendoakan cik ena dan kawan2 dapat keje dekat hospital besar. :)

    ReplyDelete
  2. ima : tula pasal . .xpela rezeki dorgg . .
    tq mdoakan.. Aamiin . .

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...