nak cuba pakai blogskin template

nak cuba pakai sebab blogskin nampak cantik..
cute pula ...that why ena cuba nak pakai..

:face53: blogger yang baru macam aku ni mesti teuja nak gunakan
aku memahami :face28: jom sama2 kita buat okay,
kalau yang dah tahu nak tengok pun tak apa :face19:

emoticon31
fisrt sekali kita pergi ke website http://www.blogskins.com/
then pilih template yang kamu nak
dan cari macam aku buat box tu
click yang aku merahkan tu ya...dia terus save..ada yang keluar pop up..
janji dia dah save template yang kamu save tu..

nanti dia akan keluar nak open dengan notepad ke
tak pun cari file yang kamu save tadi dekat mana...

Pergi ke Dashboard >>Design >>Edit HTML >>Revert to Classic Tempelate
ada code dalam tu kan? kamu delete
then paste kan code yang kamu save dekat notepad tu..
yang mana download tu kamu pergi dekat file tu then click je..
amik code tu paste dekat dalam html tu dan save
siap!! :face74:

kalau nak edit2 dalam html 2 je..sebab dia tak ade add a gadjet..
susaHkan:s: baik guna template biasa jela..hehhe..
kalau rajin edit tak apa,kalau yang malas tu susahnya..

sampai sini je..oke salamm :face2:

:s:

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...