cara buat scroll box pada bloglist



kenapa mesti buat sroll box ni...
alah korang punya bloglist mesti panjang berjela2 kan...
thats why la korang kena buat..baru nampak kemas je blog korang kan...
jom la buat meraban je banyak kan...

first sekali cari nama bloglist korang..

contoh cam aku punya nama tengok gambar okay




Pergi Dashboard>> Design>>Edit HTML>>Tick Expand Widget Templates
Lepas tu tekan Ctrl F untuk cari nama bloglist macam gambar dekat atas,depend korang nama bloglist la..jangan tiru aku punya smpai besok pom xjumpa..ehheheh..

dah jumpa nama yang korang cari...


besarkan gmbar kalau nak tengok

cari code ni pula..
<div class='widget-content'>

dah jumpa code yang dicari kan,,,
korang delete yang korang cari tadi gantikan dengan code ni..
<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:220px; height:400px;'>
tak faham eh..macam picture dekat bawah
tekan besarkan gambar kalau nak tengok

review dulu ..kalau dah jadi terus save.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...